- Koryto na 5 osób - 325 zł
- Koryto na 10 osób - 600 zł
- Koryto na 15 osób - 890 zł
- Koryto na 20 osób - 1190 zł
W tym: 2-2,5 porcji mięsa na osobę + 2 rodzaje sałatek + 2 dodatki
Golonko zapiekane, żeberka pieczone z cebulką, udko z kurczaka pieczone, filet z kurczaka faszerowany porem, ćwiartki ziemniaczane, frytki, kapusta z białej kapusty, surówka z kapusty piekińskiej
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ MIESZANIA MIĘS I DODATKÓW POMIĘDZY ZESTAWAMI, A TAKŻE INDYWIDUALNEJ KOMPOZYCJI MENU - DO WYBORU KILKADZIESIĄT RODZAJÓW MIĘS I DODATKÓW. PEŁNA LISTA MIĘS SOLO I DODATKÓW W ZAKŁADCE MENU -> CATERING OKOLICZNOŚCIOWY
De volaille, kotlet po szwajcarsku, udko faszerowane pieczarkami i serem, karczek pieczony, frytki, ryż po grecku, surówka z kapusty kiszonej, surówka cygańska
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ MIESZANIA MIĘS I DODATKÓW POMIĘDZY ZESTAWAMI, A TAKŻE INDYWIDUALNEJ KOMPOZYCJI MENU - DO WYBORU KILKADZIESIĄT RODZAJÓW MIĘS I DODATKÓW. PEŁNA LISTA MIĘS SOLO I DODATKÓW W ZAKŁADCE MENU -> CATERING OKOLICZNOŚCIOWY
Kotlet schabowy, sakwa ze schabu faszerowana pieczarkami i serem, filet z kurczaka grillowany z ananasem, rolada wieprzowa, ziemniaki, kluski śląskie + sos, sałatka z czerwonej kapusty, sałatka z kapusty białej
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ MIESZANIA MIĘS I DODATKÓW POMIĘDZY ZESTAWAMI, A TAKŻE INDYWIDUALNEJ KOMPOZYCJI MENU - DO WYBORU KILKADZIESIĄT RODZAJÓW MIĘS I DODATKÓW. PEŁNA LISTA MIĘS SOLO I DODATKÓW W ZAKŁADCE MENU -> CATERING OKOLICZNOŚCIOWY
Rydze (rogal ze schabu faszerowany serem, kiełbasą i papryką), filet z kurczaka po parysku, serem i masłem czosnkowym, kotlet schabowy z kością, szaszłyk drobiowy, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem, ziemniaczane pieczone łódeczki, kapusta zasmażana, surówka colesław.
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ MIESZANIA MIĘS I DODATKÓW POMIĘDZY ZESTAWAMI, A TAKŻE INDYWIDUALNEJ KOMPOZYCJI MENU - DO WYBORU KILKADZIESIĄT RODZAJÓW MIĘS I DODATKÓW. PEŁNA LISTA MIĘS SOLO I DODATKÓW W ZAKŁADCE MENU -> CATERING OKOLICZNOŚCIOWY
ZESTAW PREMIUM
Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami w sosie pesto,
zrazy ze schabu faszerowane ogórkiem kiszonym i serem,
pieczeń z szynki w sosie kurkowym, de volaille,
kulki ziemniaczane, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, sałatka z buraczków z jabłkiem.
350zł - koryto na 5 osób,
powyżej 5 os. – 65 zł/os.
3 PORCJE MIĘSA NA OSOBĘ + DODATKI:
KARCZEK, KIEŁBASA Z GRILLA Z CEBULKĄ, SZASZŁYK, KRUPNIOK Z CEBULKĄ,
ZIEMNIACZKI PIECZONE ŁÓDECZKI, DOMOWY SOS DO GRILLA
Cena: 60 zł / os.
Dodatki
PIEROGI MIX
Porcja (9 szt.) - 16 zł
(z mięsem, kapustą i grzybami,z ziemniakami, serem i cebulką)
SWOJSKA DECHA I
30 zł / szt.
(KIEŁBASA, PASZTET/KRUPNIOK, SALCESON)
SWOJSKA DECHA II
40 zł / szt.
(SZYNKA, BOCZEK, KABANOS)
Nasze Deski
Polecamy naszą dechę przekąsek idealną na imprezę! Znajdziesz na niej aż 9 rodzajów różnych zakąsek + 2 sosy domowe, a do tego 2 rodzaje ryb zaprawianych przez nas oraz 2 rodzaje sałatek.
Wykonujemy swojskie stoły na imprezy okolicznościowe.
Na wiejskim stole znajdują się nasze swojskie wyroby – boczki, szynki, baleron, kabanos, kiełbasa swojska, kiełbasa z wołowiną, pasztety pieczone, salceson.
Efektownymi dodatkami są smalec w glinianej beczce oraz nasze swojskie ogórki i wiejski chleb.
W celu omówienia szczegółów zapraszamy do kontaktu telefonicznego.
Swojska zimna płyta
NEW MENU
ZESTAW 13 ELEMENTÓW:
- półmisek swojskich wędlin
- tymbalik drobiowy
- galaretka wieprzowa
- pasztety pieczone
- kulki rybne w occie
- śledź zielony opiekany w słodko-kwaśnej zalewie octowej
- śledź zielony w sosie pomidorowym
- 2 rodzaje sałatek
- rolada serowa
- tortilla
- roladki szpinakowe w cieście francuskim + domowy sos czosnkowy
- pomidory z mozzarellą polane pesto bazyliowym
Cena: 45 zł / osoba
Dodatki do zimnej płyty
(opcjonalnie)
Pieczywo
Masło
(4-6 osób)
Szynka, schab, kiełbasa swojska, kabanos, smalczyk swojski, ogórki, sos chrzanowy
(6-10 osób)
Szynka, schab, kiełbasa swojska, kiełbasa pieczona z wołowiną, kabanos, smalczyk swojski, ogórki, sos chrzanowy
(10-15 osób)
Szynka, schab, kiełbasa swojska, kabanos, boczek, smalczyk swojski, ogórki, sos chrzanowy
Ciepłe kolacje
(porcja 400ml)
GULASZ
13 zł / os.
(z mięsem z łopatki wieprzowej w sosie własnym ze świeżo mielonymi przyprawami)
BOGRACZ
16 zł / os.
(z mięsem z szynki, ziemniakami, papryką, kluseczkami, w sosie pomidorowym)
ŻUREK PO STAROPOLSKU
15 zł / os.
(ze swojskim boczkiem, kiełbasą, pieczarkami, ziemniakami i jajkiem)
STROGONOW
17 zł / os.
(z mięsem z szynki, z pieczarkami i swojskimi ogórkami)
BARSZCZ Z KROKIETEM
15 zł / os.
(barszcz na swojskim zakwasie, krokiet z mięsem lub kapustą i grzybami)
WEGE
KREM Z POMIDORÓW
19 zł / os.
(z grillowaną papryką i grzankami)
